Vägen till ett bra underlag

31 oktober 2019 jonas olsson
Vägen till ett bra underlag

Har din firma vuxit och dina nyanställda medarbetare har börjat tröttna på att parkera ute på åkern? Då är det kanske en asfalterad parkeringsplats du ska ge dina anställda i julklapp eller bonus istället för att bjuda på julbord. Eller är det din egen garageuppfart som du tröttnat på att hålla efter? Hur vackra maskrosor än är vill du inte ha dem mellan dina sjöstensplattor. Med asfalt slipper du det bekymret. Om du råkar vara kommunpolitiker så vet du hur viktigt det är för kommuninvånarna att gator och torg underhålls. Att reparera gropiga vägar blir bara mer och mer kostsam ju längre du dröjer med att åtgärda det. 

 

 

Låt någon annan göra jobbet

 

Hur händig du än är, så är asfaltläggning inget du bör pröva själv. Det finns företag som kan göra jobbet åt dig istället. Duoasfalt i Göteborg har många års erfarenhet inom branschen. De strävar hela tiden efter att ligga i framkant vad gäller framställning och teknikutveckling. Duoasfalt kan lägga gjutasfalt i Mälardalen, men så klart även på andra ställen runt om i landet. Gjutasfalt är fog- och skarvfritt, vilket gör att det inte uppstår sprickor som kan hända med andra material. Det är också beständigt mot yttre påverkan till exempel solljus, nederbörd och kemikalier. 

 

Asfalt som färgklick

 

Utvecklingen går framåt. Det är en svunnen tid då det bara gick att framställa asfalt i en och samma färg. Förutom att det är etiskt tilltalande med ett färgglatt underlag är det också användbart med färgad gjutasfalt när du vill markera avgränsade ytor. Du vill kanske att cykelbanan ska ha en annan färg än vägbanan. Kanske du tvekar mellan asfalt och betong. Tumregeln är att det inte är lika tidskrävande att lägga asfalt och den dämpar buller bättre än betong. Dessutom kan du återanvända gjutasfalten vilket är bra för miljön.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde