Tandläkare i Järfälla med specialister inom tandreglering

29 april 2021 Cecilia Olsson

Den som har sneda tänder, ett ojämnt bett, tätt sittande tänder eller något annat besvär med bettet kan behöva en tandställning. Själva behandlingen man genomgår kallas tandreglering och den innebär att man sätter in någon slags tandställning (beroende på besvär samt ibland även önskemål) som med tiden rättar till tänderna eller bettet. Det finns olika sorters tandställningar, både avtagbara tandställningar som man själv kan ta av och på samt fasta tandställningar som limmas fast på fram eller baksidan av tänderna.

En fast tandställning ger tydligast resultat 

En avtagbar tandställning kan med fördel användas när tänder bara behöver förflyttas lite, till exempel för att tippa en tand till rätt läge. Dessa tandställningar kan man ibland även justera själv med hjälp av ett speciellt verktyg man får med sig, de kontrolleras och spänns även regelbundet av tandläkaren. Den allra vanligaste tandställningen är dock den fasta. Den kan göra alla typer av tandförflyttningar och passar till exempel när tänderna måste förflyttas parallellt.

Välj en mottagning med specialister inom området

Både vuxna och barn kan ha behov av tandreglering, det är dock vanligast att tänderna eller bettet korrigeras i ung ålder. Oavsett hur gammal man är så är det alltid bäst att vända sig till en mottagning som har erfarenhet och kunskap inom området. Det allra bästa är att boka tid på en klinik där det finns specialister eftersom det ger de allra bästa förutsättningarna för att uppnå önskat resultat.  

Tandreglering för hela familjen i Järfälla

På Gloridents klinik (tandläkare Järfälla) erbjuder de tandreglering för både vuxna och barn. De har specialister inom området som behandlar med hjälp av den senaste tekniken. Sneda och ojämna tänder kan både orsaka problem med munhälsan men även vara en orsak till dåligt självförtroende. Glorident hjälper sina patienter att få det leende som de önskar, oavsett om det handlar om en vuxen eller ett barn så erbjuder de modern tandreglering för att uppnå bästa resultat. 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde