Rörinspektion, en billig försäkring för att slippa otrevliga överraskningar

03 december 2019 Cecilia Olsson
Rörinspektion, en billig försäkring för att slippa otrevliga överraskningar

Att göra en rörinspektion kan vara lite som att göra en service eller besiktning på bilen. Genom en inspektion kan man upptäcka eventuella fel i tid och åtgärda dem innan de har blivit ännu värre. En inspektion innehåller oftast fyra steg; felsökning, besiktning av funktion, besiktning av kondition och slutbesiktning. Detta gör man med hjälp av en kamera som gör att man kan se rörens kondition. Man behöver aldrig röra fastighetens ytskikt utan man flyttar istället toaletten och demonterar vattenlåset under handfatet/diskhon för att komma ner med kameran. Bilderna man får från kameran ger en bra överblick över rörens och stammarnas skick och man kan skapa en kartläggning över hur rören är dragna. På så sätt kan man upptäcka eventuella störningar, hinder eller stopp i avloppet.

Det är verkligen inte ovanligt att man kontrollerar rören när något redan gått fel. Ett stopp i avloppet, en illaluktande toalett, läckage eller fuktskador är tecken på att något inte stämmer men då kan det redan vara för sent. Det är därför bra att göra regelbundna besiktningar med ett par års intervall. Ett problem med stammarna kan få förödande konsekvenser på fastigheten. Det arbete som måste genomföras vid reparation eller byte av stammarna är mycket mer genomgående än vad besiktningen är. En god idé är också att göra en kontroll när man ska köpa eller sälja en bostad för att undvika dolda fel och det är även ett bra sätt att få ett kvitto på att allt har gått rätt till vid en renovering.
 
GR Avloppsrensning är specialister på felsökning och åtgärder för fastighetsbelagda rörsystem. De är verksamma i Stockholms län och har erfaren personal som arbetar med det de är bra på. GR Avloppsrensning använder sig av ett molnbaserat system som gör att man genom en egen inloggning får information om hela projektet så fort den lagts upp. Det innehåller protokoll, filmfrekvenser och utlåtande avseende eventuella skador. 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde