Förskola i Södermalm ger barn viktiga livskunskaper

16 juni 2022 patrick pettersson

editorial

När du letar efter en bra förskola till ditt barn, kan det vara en god idé att ta kontakt med förskolepedagogerna och be om att få komma och titta på verksamheten. Att ansöka om plats på en förskola är inte en helt enkel process, och det är bäst om det blir rätt med en gång.

Du som håller utkik efter en bra förskola i Södermalm kan ha nytta av att veta att förskolor ofta förlägger en del verksamhet ute i stadens parker. Du ska till exempel inte stirra dig blind på en liten förskolegård. Förskolor som till exempel https://www.crocodill.se/crocodill/extern/forskolor-sodermalm.htm går regelbundet på roliga utflykter till närliggande parker för att barnen ska få springa av sig i den friska luften.

Utomhusverksamhet i Stockholms parker

Självklart är dock inte förskolans verksamhet utomhus begränsad till fri hopp och lek. I dag lyder alla förskolor under ett uttalat pedagogiskt uppdrag från skolstyrelsen. Du kan vara trygg med att en förskola som är verksam i någon av Stockholms stadsdelar även använder sin utomhusverksamhet i parkerna, för att barnen ska lära sig bra saker om naturen.

Självklart har du som platssökande förälder rätt att studera hur den pedagogiska verksamheten sköts även utanför förskolans lokaler. Be att få följa med på en parkutflykt, så får du se med egna ögon hur respektive förskola förhåller sig till utomhusleken. 

 

förskola

 

Förskolan är plats för utbildning

På förskolan kommer ditt barn lära sig oumbärliga kunskaper som kommer tjäna honom eller henne väl även under den stundande “riktiga” skoltiden. Även om åren på förskolan är helt frivilliga, upplever många barn och föräldrar i efterhand att de var minst lika viktiga som den vanliga skolan. 

Pedagogerna som arbetar på Sveriges förskolor är i sanning pedagoger. Utbildningen till förskollärare är relativt omfattande, och där ingår betydligt mer än barnpassning. Särskilt på senare år, då det pedagogiska uppdraget utökats kraftigt. Ditt barn kommer få en både rolig och utvecklande tid i livet, när dagarna på förskolan drar igång. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde