Trädbesiktning i Lund visar hur din trädgård mår

28 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Känner du dig orolig över dina träd? Ser de annorlunda ut än de brukar göra? Kan de vara sjuka? Är det dags att såga ner något av dem? Det är många frågor som väcks när man har en trädgård, men kanske inte all kunskap som behövs.

Om du har en trädgård i Lundatrakten så kan du känna dig lugn då det finns kompetent trädbesiktning i Lund. Det finns duktiga arborister som kan komma hem till dig och titta på träden i din trädgård. De gör en bedömning kring vad du behöver göra för att de ska må så bra som möjligt.

En arborist är en sorts träd-artist

En arborist jobbar med träd på samma sätt som en läkare jobbar med människor. I en trädbesiktning i Lund ställer en arborist en diagnos efter en ordentlig undersökning. Därefter kommer denne med råd till dig om vad du kan göra för dina träd.

Först och främst får du reda på om dina träd verkligen mår dåligt. Och om de gör det, vad du behöver göra. Det kan ju vara något enkelt som att se till att de får mer näring. Det kan vara något mer avancerat som att beskära grenarna. Något som arboristen kan hjälpa till med.

 

trädbesiktning Lund

 

Behöver trädet fällas eller inte?

Om trädet är sjukt, eller till och med dött, kan det bästa vara att såga ner trädet. Detta kan vara ett av resultaten av en trädbesiktning i Lund. Det kanske inte går att göra något för att rädda trädet. Men även i de fall trädet är sjukt, eller dött, kanske du inte får rådet att såga ner trädet.

Beroende på vad felet är, och vilka konsekvenserna kan bli, kan rådet bli att lämna även ett sjukt eller dött träd som det är. Det i sin tur kan nämligen ge liv åt djur- och växtfaunan i sin närhet.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde