Tandhygienist vid Odenplan

22 augusti 2021 jonas olsson

Det kan vara bra att mellan de vanliga tandläkarkontrollerna också besöka en tandhygienist för att ta bort tandsten och säkerställa att tandborstningen utförs på bästa sätt. När man besöker en tandhygienist blir man först undersökt. Tandhygienisten kan ofta se om man missar att borsta någon tand eller om man behöver bli bättre på att använda tandtråd. Många gånger kan tandhygienisten behöva visa hur man bättre kan rengöra tänderna, men också komma med tips på bra borstar och andra hjälpmedel som förenklar rengöringen. 

Bakterier som fastnar mellan tänderna och som man inte får bort bildar så småningom plack och tandsten. Tar man inte bort detta kan det så småningom leda till tandlossning och att man förlorar sin tänder. Det är därför viktigt att regelbundet gå till en tandhygienist för att ta bort tandsten och få tänderna putsade. Vissa sjukdomar och mediciner gör att man också lättare drabbas av tandsten. Då kan kan man behöva besöka tandhygienisten lite oftare än vanligt.

 

Har man tandimplantat kan man behöva gå lite oftare till tandhygienisten

För den som har genomgått en behandling och fått tandimplantat inopererade är det särskilt viktigt att regelbundet besöka en tandhygienist. Tandimplantat kräver extra stor noggrannhet med munhygienen för att motverka inflammationer i tandköttet, vilka annars kan vara förödande och göra att man till slut tappar implantaten. Har man tandimplantat måste man därför besöka en tandhygienist lite oftare än vanligt. 

För att underlätta besöken kan det vara bra att välja en tandhygienist i samma område som man bor eller arbetar. Väljer man exempelvis en tandhygienist i Odenplan blir det också enklare eftersom man kan åka både tunnelbana och buss, och lättare hinner med besöken till eller från arbetet. Precis som med sin vanliga tandläkare måste man även trivas med sin tandhygienist. Här är ett exempel på en tandhygienist med praktik nära Odenplan; https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde