Tack till motståndarlaget!

27 november 2019 Mikael Barani
Tack till motståndarlaget!

Har du någonsin funderat på detta med evolution. Hur långsamt den går?
Tänk dig sedan att vi människor levde i stammar i hundratusentals år, för att plötsligt – ur ett evolutionärt perspektiv – börja bo på gårdar, och sedan i hus.

När vi bodde på gårdar fanns det ändå möten över generationer. Man tog hand om sina föräldrar när de blev gamla, och de hjälpte till med att ta hand om barnbarnen. Sedan flyttade vi in till städerna, och plötsligt blev vi allt mer isolerade. Både barn och föräldrar hamnade på institutioner, och så var det med det.

Men man kan fortfarande se ekot av det där stamsamhället i vissa sammanhang.

Ta stora sporthändelser till exempel. Och kanske framför allt fotboll, i varje fall i Europa. Där kan man se människor samlas i sina stammar – supporterskarorna. Man hejar ivrigt på sina ”krigare” medan de kämpar mot en annan stam: Motståndarlaget.

Naturligtvis så vill vi också visa att vi tillhör en och samma stam genom att klä oss i samma sorts kläder – matchtröjorna.

Denna text syftar inte på något sätt till att förringa denna drivkraft i oss. Vi gillar helt enkelt att uppleva känslan av att höra samman med andra människor. Vi gillar känslan av att ha ett sammanhang. 
Framför allt nu, när vi alltså är isolerade på ett sätt som vi evolutionärt är helt ovana vid.

Ägnar du dig åt någon lagsport, oavsett vilken ni det än må vara, så finns det ett tryckeri i Helsingborg som kan se till att just ditt lag får schyssta matchkläder: BR Screen. 

Genom detta tryckeri så kan du inte bara få lagtröjor, utan mycket annat som till exempel broderat tryck och tryck på din bil.

Varför inte glida runt med loggan till ditt korplag på motorhuven? Snacka om att skicka ett budskap till motståndarlagen i ligan.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde