Ta hjälp av en flyttfirma

15 juli 2019 jonas olsson
Ta hjälp av en flyttfirma

Att flytta till en ny bostad är oftast härligt spännande och början på ett nytt kapitel i livet. Det är också något av ett projekt. När du väl har landat kontraktet eller vunnit budgivningen kan det verkligen vara läge att fira! Men när flyttdatum närmar sig kan stressen komma krypande. Saker ska sorteras och packas. Sedan ska lägenheten eller huset dessutom städas och besiktigas. Allt detta ska passas in i vardagslivet som redan är fyllt av jobb, studier, barn, hobbies och allt annat som upptar din tid. Att flytta kan verkligen kännas överväldigande. Det kan därför vara en bra idé att anlita en flyttfirma.

 

Vilka tjänster kan du beställa?

En flyttfirma kan hjälpa dig genom hela flytten, eller med utvalda delar av den. Det är upp till dig vilken nivå av tjänster som du vill beställa. En del väljer att låta flyttfirman packa och emballera hela bohaget med möbler, transportera och bära upp allt till den nya bostaden. Andra väljer att packa själva och vill bara ha hjälp med bärandet och kanske då också transporten. Du kan välja att inte närvara själv. Men du kan också vara med och göra en del av jobbet själv. Det är alltså du som beställare som bestämmer hur mycket hjälp du vill ha med din flytt.

Vart ska jag vända mig?

Det finns flyttfirmor på de flesta orter. Det viktigaste är att fundera på vad du vill ha gjort och på vilket sätt. Hur mycket saker har du? Hur stor lastbil kommer att krävas? Detta är frågor som bara du kan svara på och som flyttfirman kommer vilja veta. En annan viktig sak är om flyttfirman är försäkrade. Tänk också på att flyttfirman kan ha villkor gällande flytten. Det kan handla om hur saker ska packas ner och hur saker ska hanteras. Kolla upp vad som gäller med din flyttfirma! 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde