Slut på arrendet betyder inte att semestrarna nått sin ände

20 maj 2019 jonas olsson
Slut på arrendet betyder inte att semestrarna nått sin ände

Det är inget som säger att ni måste säga hejdå till sommarstugan bara för att arrendekontraktet upphävts. Allt som behövs är lite god vilja och rätt lyft för att ska kunna ta hela huset med er – vart ni vill i hela Sverige. Att lyfta ett småhus från grunden är faktiskt lättare än vad man kan tro. Ligger bjälklagen rätt är det bara att lösgöra grunden och anlita rätt lyftfirma. Lyftkranar i Uppsala med omnejd finns att hyra genom tillförlitliga företag. Själva transporten av stugan går sedan lätt med specialsläp efter lastbil. Självklart finns det restriktioner angående storleken, men som sagt kan en bra lyftkraft hantera de flesta sommarstugor.

 

Låt proffsen sköta lyften

Det bästa med en bra lyftfirma är att de kan planera och överlägga möjligheterna kring ert lyft innan det är dags för själva lyftandet. De står oftast också för riskbedömning och i vissa fall även försäkring för objektet som ska lyftas. Allt ni behöver göra är att bestämma vad som behöver lyftas, och vart.  Så vart vill ni i fortsättningen spendera era lediga dagar? Det kanske är dags att lämna Uppsalatrakten helt och sikta på en bit land vid kusten? Väl på plats kan antingen samma lyftfirma komma er till hjälps igen, alternativt kan de sätta er i kontakt med sina för den nya platsen lokala samarbetspartners.

Spara pengar med lyftkraft

Rent ekonomisk, med både lyft och transport, kostar flytten av en stuga fortfarande bara en fraktion av vad det skulle göra att bygga en ny stuga på plats. Med dessa besparingar blir det så klart mer pengar över att spendera under själva semestrarna. Mer glass till barnen, och mer sommarnöjen för hela familjen. Dessutom har ni alla minnen kvar, i er egen sköna vrå. Visst har både sköldpaddor och sniglar den rätta uppfattningen: när man flyttar följer huset med.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde