Ska du skicka till USA?

24 mars 2019 Charlotte Kristiansson
Ska du skicka till USA?

Det kan finnas många anledningar att skicka paket till USA. Du ska dock tänka på vissa saker innan du  skickar iväg ditt paket som kan påverka priset och hur snabbt det kommer fram:

  • Är hastigheten viktig för dig? Det påverkar priset på paketet om du vill ha det fram snabbt eftersom det isåfall ska transporteras med flyg. Det kan många gånger betala sig att vara ute i god tid eftersom godset istället blir transporterat med färja som är ett billigare alternativ.
  • Använd en passande storlek på den låda du använder att skicka godset i eftersom volymen påverkar priset.
  • Vad du skickar har också betydelse. Om innehållet är klassificerat som farligt gods kan det vara nödvändigt att skicka det som specialtransport.
  • Några gånger kan det man skickar vara temperaturkänsligt och försändelsen ska då hanteras på ett bestämt sätt som kan påverka priset.
  • Se till att ha utfyllt handelsfakturan och fraktsedeln rätt så att ditt paket inte fastnar i tullen och därmed blir försenat. Du ska också tänka på att utfylla fraktsedeln med rätt varukod. Upplys vad godset har av värde och vart det är tillverkat. Det är information som tullen behöver.
  • Se till att packa godset så att det inte blir skadat på vägen. Paketet byter transportmedel flera gånger vilket gör att det kan utsättas för stötar.
  • Om du har ett väldigt värdefullt paket kan det vara förnuftigt att skicka det med extra bevakning på. Många transportfirmor kan om det är nödvändigt transportera paket med deras egen dedikerade personal så att du är säker på att ditt värdefulla gods kommer hela vägen fram.

En firma som använder flera av de stora erkända transportfirmorna är billigtpaket.se som också är enkla att använda när man vill skicka till USA.

Följ dessa råd och ditt paket är så gott som framme!

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde