Samtalsterapi i Västerås vid psykisk ohälsa

27 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Det är många människor som idag lider av psykisk ohälsa. Det kan handla om obearbetade trauman från barndomen som påverkar livet här och nu. Det kan också handla om dålig självkänsla och om att inte räcka till, att inte duga som den man är. Människor diagnostiseras för en mängd olika symptom och lider av fobier, depressioner, självskadebeteende, ätstörningar och så vidare. 

Det finns olika behandlingar till olika diagnoser och ofta skrivs mediciner ut i första hand. Det kan mycket väl finnas anledning att äta medicin, smärtan och ångesten dämpas, men för att må bra på sikt behövs ofta något mer. Det är här samtalsterapi kommer in. Att få tala om sig själv och det som skaver kan göra stor skillnad. Det finns någon som lyssnar. Någon som förstår och inte dömer. Någon som håller riktningen när livet svajar. Någon som ger hopp om ett bättre liv. 

 

Samtalsterapi Västerås

 

Samtalsterapi lättar på bördan

Genom att gå på samtalsterapi i Västerås lättar bördan man har på sina axlar. Bara att låta orden få komma ut och formuleras är en framgång och en väg till läkning. Ofta när man väl berättar om sitt problem får man ett annat perspektiv på saken och den förändras. Många gånger kommer insikten om att problemet kanske inte är så stort som man känt det från början. Man kan också lära sig hur man kan förhålla sig till problemen genom att samtalsterapeuten ger respons på det man berättar. 

Att gå i samtalsterapi kan liknas vid att vara i en trygg famn där man får chansen att prova sina vingar lite i taget, att göra små utflykter ut i verkligheten. Det finns alltid möjlighet att komma tillbaka till tryggheten och hämta kraft. Utflykterna blir längre och längre, man vågar mer och mer och inser man är starkare.  Så småningom kommer man ut på andra sidan. 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde