Så löser man avloppsstoppet i Brålanda

10 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Hörs det bubblande ljud från rören eller kommer det en oangenäm doft från avloppet? Eller rinner vattnet inte alls ner? Avloppsstopp kan verkligen ställa till problem och vill det sig riktigt illa kan både toalett och tvättställ svämma över. Men det som har fastnat i rören sliter också på dem och kan göra att de går sönder. Därför är det viktigt att åtgärda problem med avloppet så snabbt som möjligt. 

Mindre problem med avloppet kan man ibland själv åtgärda med hjälp av en vaskrensare och genom att hälla rejält med diskmedel ner i röret och efter en stund skölja med riktigt hett vatten. Ofta är det fett, smuts och tvålrester som täpper till rören och det kan vara bra att ha som vana att i förebyggande syfte någon gång i veckan spola med riktigt hett vatten i tvättställ och diskho. Men har man återkommande problem med avloppet bör man ta hjälp av ett företag med spolbil, för att få avloppet rensat ordentligt. 

 

image

 

Rörspolning med rörfilmning

Har man drabbats av avloppsstopp i Brålanda ska man ta hjälp av ett företag med spolbil och få rörledningarna ordentligt rengjorda. Vid en rörspolning sprutas hett vatten in med ett högt tryck, vilket gör att det som har fastnat löses upp och spolas bort. Det är ett väldigt skonsamt sätt att rengöra rörledningarna på. Man använder heller inte några kemikalier, vilket också betyder att det är en miljövänlig metod. 

Är det ett rejält avloppsstopp kan det vara bra att även utföra en rörfilmning i samband med att man spolar rörledningarna. Med hjälp av en liten kamera som förs in i rörledningarna kan man se var stoppet sitter och kontrollera att det inte har uppstått några skador. Men finns det tecken på slitage bör man byta ut de rördelar som är skadade så snart som möjligt för att slippa fuktskador.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde