Så får du tänder som inte sitter snett

20 maj 2019 jonas olsson
Så får du tänder som inte sitter snett

Nu behöver du inte längre finna dig i att ha tänder som sitter snett och är besvärliga att borsta och sköta om. Med den senaste tekniken är det fullt möjligt att få ett vackert leende utan att det gör ont eller känns obehagligt. Estetiska behandlingar av tänder för både vuxna och ungdomar är mycket populära. Det är en ständigt ökad efterfrågan på ortodonti, det vill säga tandreglering.

 

Man har en osynlig tandställning

Numera kan man rätta till bettet utan att det märks, eftersom det finns olika osynliga varianter på tandställning. Det finns skenor som sätts fast med skonsamma fästen på baksidan av tänderna. Det känns inte besvärligt att ha en sådan tandställning. Sedan byter man till en vakuumpressad genomskinlig skena, som man kan byta själv med jämna mellanrum. När tänderna sitter på rätt plats, blir munhygienen enklare att sköta. Den psykologiska fördelen är också viktig. De flesta upplever att man kan le med ett större självförtroende mot sin omvärld när tänderna rättas till och man vet att man kommer att få ett kontinuerligt perfekt resultat. Det är också uppskattat att det nu finns tandställningar som inte syns så mycket medan korrigeringsprocessen pågår.

 

Skonsam, enkel och effektiv behandlingsgång

Behandlingen är skonsam, estetisk, hygienisk och tidseffektiv. Den består av flera steg, från första konsultation, foton och röntgenplåtar till utprovning och fastsättning av anpassade skenor. Slutligen gör man kontroll och uppföljning. Vissa besök tar bara en kvart. Man tar foton både före och efter behandlingen, för att dokumentera resultatet och verifiera framgången. Det är en synbart dramatisk skillnad mellan dessa foton. Eftersom tandreglering har blivit så populärt, finns det också många tandläkare som är specialister på detta, till exempel Le Tandreglering. Det är viktigt att välja en tandklinik som ger ett personligt bemötande, har stor erfarenhet och samtidigt håller sig uppdaterade om den senaste tekniken.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde