Reder du dig själv ute på landet om krisen slår till?

26 april 2021 Mikael Barani

Det finns en enorm frihet i att vara oberoende. Att veta att man kan ta hand om sig själv om och när samhällets funktioner inte längre fungerar som de ska. Det är då man vill ha lite mat i beredskap ute i en stuga på landet där man vet att man kan klara sig ett tag utan hjälp utifrån.

Rent vatten – varje dag

Kanske har vi alla blivit lite mer så kallade preppers under det senaste decenniet. Även MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) brukar då och då informera oss om att vi behöver klara oss ett par dagar utan mat och ström om något skulle hända. 

Känner du själv att du skulle göra det? För det behöver egentligen inte kosta så mycket att se till att man har mat som räcker ett tag utan att man behöver gå till affären. Eller att man har medel för att värma upp maten, att man har vatten, möjligheter till att skapa och hålla värme och annat som är klokt att ha i förrådet.

Naturligtvis så behöver man inte ha den där stugan ute på landet för att genomföra allt detta. Även om det inte vore helt fel med en stuga, rent generellt. 

Har man dessutom sett till att ha sitt eget reningsverk från https://www.augustsverige.se/minireningsverk/ är man inte heller beroende av centralstyrd vattenrening från kommunen – OM nu något skulle gå fel där. Det händer ju trots allt, titt som tätt, att dricksvattnet blir förorenat och allmänheten får råd om att inte dricka det.

Som sagt: Det är en skön känsla att veta att man kan räkna med sig själv när läget börjar bli lite stressigt. Har man dessutom en familj att ta hand om så blir detta ännu viktigare.

Om inte annat så är det bara skönt att veta att man faktiskt reder sig själv. Oavsett om det skulle bli någon form av mindre eller större kris i samhället.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde