Plötsligt tar det bara stopp

01 augusti 2020 william eriksson

Tänk dig att du är ute och kör din fina bil och plötsligt tar det bara stopp. För första gången på ett år ska du få en hel vecka för dig själv och vara helt barnfri. Du har planerat för ett eget retreat i tystnad. Du ska läsa, mysa, dricka vin och bara rå om dig själv. Du sitter och drömmer dig bort, längtar tills du kommer hem igen. Plötsligt tar det bara stopp. Din fina bil stannar plötsligt mitt i en nedförsbacke. Som tur är lyckas du rulla in till vägrenen och parkera. Nu är läget akut, det gäller att få tag på vägassistans, och det fort.

 

Vägens hjältar dyker upp

Efter en stunds letande efter telefonnummer inser du att assistans numret sitter på bilrutan. Du ringer och blir genast vänligt mottagen och bemött. Du förklarar att läget är akut, att du har tider att passa och undrar hur snabbt du kan få hjälp. Beskedet blir att du kan lämna bilen intill vägrenen så hämtar en bärgare den inom kort och kör den till närmsta verkstad. Allt löser sig! Du ringer en väninna som självklart ställer upp och kommer snabbare än blixten. Tillsammans kör ni barnen till mormor och morfar och ni får en fin pratstund på vägen åter till hemstaden. 

 

Ett yrke som består av att hjälpa

När du landar hemma på soffan den kvällen fylls du av tacksamhet. Tänk att det finns en hel yrkeskår av människor som jobbar med vägassistans. Så smidigt, så vänligt och så oerhört hjälpsamt. Du ler när du tänker på personerna som så självklart ställt upp för dig när situationen blev akut. Vad skulle vi ta oss till utan snabb vägassistans och bolag som till exempel https://www.akutbargarna.se/? De rycker snabbt ut och räddar dagen. Ja, de räddar en hel veckas egen tid i tystnad.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde