När smakar en hamburgare i Östermalm som allra bäst?

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Det finns få saker som slår känslan av att sätta tänderna i en riktigt saftig hamburgare. Magen kurrar. Du är så hungrig att det är på gränsen till att slå över i ett illamående, men du har inte riktigt nått dit ännu. Då är det perfekt timing att låta tänderna tugga genom börd, grönsaker, kött, halloumi eller vad du nu vill ha i din hamburgare. Gärna med en stor pommestallrik vid sidan av med en god dippsås. Men hamburgaren är förstås viktigast.

De flesta har en särskild variant av hamburgare som blivit någonting av en favorit. Till exempel att biffen ska vara inlindad i bacon. Eller att det ska finnas extra många tomater, eller varför inte jalapenos. Andra föredrar en vegetarisk variant. Vilket kan vara minst lika gott, till och med godare om man föredrar den typen av kost. Halloumi är som sagt ett väldigt uppskattat alternativ till kött i hamburgare. Men smaken är som baken. Delad.

 

Hamburgare

 

Fyllekäk eller grilla hemma

Hamburgare kan ätas i många olika sammanhang. En del tycker bäst om hamburgare som ett “fyllekäk” efter att man varit ute och kalasat. Du kanske har varit ute och festat i Stockholm och börjar bli hungrig framåt småtimmarna. Då är det perfekt att avsluta kvällen med en Hamburgare i Östermalm för att därefter gå hem och lägga sig. För många är det just det sammanhanget som gör att hamburgaren smakar som bäst.

Andra föredrar hamburgaren som grillats hemma i trädgården en solig och behaglig sommarkväll. Och det är förstås någonting väldigt speciellt det också. Du har själv makten att bestämma hur genomstekt burgaren ska vara och kan med dina egna händer anpassa innehållet. Det kan då vara friheten som är den avgörande ingrediensen i hamburgaren. Du har säkerligen en favorit själv. Och visst är du väl lite sugen på hamburgare nu?

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde