Livet är en omgång i boxningsringen

16 april 2020 Mikael Barani
Livet är en omgång i boxningsringen

Det är omtumlande att vara människa. Ofta är det just när man tror att man har koll på läget som livet kommer in med en högerkrok någonstans utifrån synfältet.
Plötsligt ligger man där på marken och domaren har börjat räkna ut en.

Vi människor har dock en fantastisk förmåga till att resa oss upp igen. Gång på gång – vad som än får ner oss. Visst, ibland är det skönt att bara sitta ens stund i sin Herman Miller kontorstol och bara återhämta sig för en liten stund. Det är vi våra efter att ha ansträngt oss hårt för att nå våra drömmar. 
För det är det livet handlar om – att nå sina drömmar.

Att vi då och då möter på motstånd, som den där högerkroken, gör det hela bara lite spännande. För tänk hur det hade varit om allt bara gick att uppnå direkt. Visst hade det varit kul till en början men efter ett tag hade vi nog börjat tröttna. Det är ju själva kampen som är poängen, är det inte så?

Angående målsättning och nå sina drömmar ser ju dessa olika ut för alla. Vissa kanske drömmer om att jobba med sitt drömyrke och tjäna stora pengar. Andra vill helst arbeta så lite som möjligt och bara njuta av lite, precis som den fiktive tjuren Ferdinand. 

Hur dina drömmar ser ut är det därför bara du som vet. Är det så att du inte vet hur dina drömmar ser ut, eller om du misstänker att du lever någon annans drömmar, finns bara ett sätt att få svar.
Du måste utsätta dig för nya saker och se vem som står där när du väl kommer ut på andra sidan. För den som vågar ger sig ut på äventyret så har livet förmågan att skava av allt överflödigt. Till slut poleras den diamant som finns inom oss alla fram.

 

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde