Låt ditt testamente inspirera andra till att flyga högt över molnen!

29 juli 2021 Mikael Barani

Att älska och att älskas – är det egentligen inte det som vi alla vill här i livet?
Allt annat omkring detta påstående, eller faktum, tenderar att vara vägar till att låsa upp mer av vår kapacitet till kärlek.
För är det inte så att alla vägar leder till hjärtat?

Det börjar med dig själv

Är det inte därför vi tar alla vår selfies, går på alla reklamer om att vi inte räcker till och inte tar oss ur relationer som ibland är rent destruktiva?
Vi vill bara bli älskade av människorna som vi har omkring oss.

Detta har naturligtvis lett till en modern värld där saker och ting tenderar att vara lite galna, milt uttryckt. För de ideal som inpräntas i oss får oss många gånger att agera i motsats till vårt eget intresse.
Till exempel börjar vi kunna skönja en viss trend där kvinnor, som har satsat på karriären, inser att det inte går att lura biologin. När de väl vill skaffa barn har det helt enkelt blivit för sent, eller för svårt.

Någonstans behöver vi fundera ett varv extra över de ideal som vi lever med idag. För ideal är trots allt inte samma sak som det som konstruktivt är bäst för oss, både som individer och som arten människa.
Kanske behöver vi backa tillbaka bandet och se vad som har fungerat för oss rent evolutionärt – innan reklamindustrin och Hollywood skapade sina egna ideal?

För du kan som sagt inte lura biologin. Vilket i slutändan innebär att du inte kan lura döden.
För den dagen kommer då dina efterlevande får ta del av ditt testamente och din sista vilja.
Fråga dig själv hur du vill att denna stund skall vara för dem, för det är trots allt de som lämnas kvar att hantera ditt arv.
Det finaste vi trots allt kan göra är att inspirera andra till att tänka själva och samtidigt leva ut sina drömmar.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde