Komma tillrätta med sneda tänder

08 maj 2019 jonas olsson
Komma tillrätta med sneda tänder

Har du sneda tänder? Vill du ha ett jämnt och fint leende? Det går att ordna! Tandreglering är inte bara för barn, utan kan göras även på vuxna. Det är väldigt vanligt att även vuxna reglerar sitt bett med en tandställning. Med hjälp av en enkel behandling kan du räta ut dina tänder och få det leende som du alltid har drömt om.

 

Hur går det till?

Det går alltså att rätta till tänderna. Att göra en tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, kan påverka utseendet otroligt mycket. Anledningar till att göra en reglering kan vara att tänderna sitter snett, men också att de sitter för tätt eller för att korrigera själva bettet. Det vanligaste är att man sätter in en tandställning.

Materialet är ofta rostfritt stål eller keramiskt material. Vissa sitter i dygnet runt under behandlingsperioden, medan andra bara sitter i under natten. Vad som passar just dig kan du diskutera med din tandläkare. De har lång erfarenhet och är väl förtrogna med de olika behandlingsalternativ som finns. Så de kan guida dig rätt i vad dina tänder behöver. Hur lång tid det kan ta varierar. Det tandställningen gör är att trycka tänderna mot den önskade positionen. Benen i munnen anpassar sig successivt.

 

Vart ska jag vända mig?

Det kan vara bra att vända sig till en tandläkare som är specialiserad på just tandreglering, för att få ett optimalt resultat av din behandling. Sedan är det viktigt att den behandling som du och din tandreglerare kommer överens om passar just dig. Det är du som ska leva med tandställningen och det är viktigt att det känns bekvämt under tiden.

Här är ett tips på tandreglering med osynliga skenor. Ditt leende är något av det första som andra människor ser. Att gå runt med en metallskena känns genant för vissa. Men tack vare moderna material kan du korrigera tänderna utan att omgivningen kommer att märka det.

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde