Knivsäkra handskar

17 april 2019 jonas olsson
Knivsäkra handskar

Knivsäkra handskar har blivit mycket populära runt om i världen. Vad är då knivsäkra handskar? Det är mycket speciella handskar som gör att man skyddar sig från att bli knivskuren. Till exempel kan en annan person uppträder mycket våldsamt mot en, eller så kan man slinta med en kniv. Har man då knivsäkra handskar på sig så kan man skydda sig mot de skador som annars kan uppstå på händerna.

Vilka använder handskarna

Knivhandskarna används mest av arbetsgrupper som till exempel militärer, kriminalvårdare, tullare och andra riskgrupper. Det handlar om att kunna skydda sig själv och andra om man råkar hamna i en knivig situation. Upp till 10% av de skador som rapporteras in handlar om skärsår på händerna. Ett par handskar för under tusenlappen är då en billig försäkring då det kan handlar om skador på händerna som kanske aldrig läker som det ska. Senorna och nerverna i händerna är utsatta och sådana skador kan ge livslånga men. Dessutom är det ju inte fel att ha något värmande på händerna när man bor i de norra delarna av världen.

Tillverkare

Det finns många tillverkare av knivhandskar på marknaden idag, men ett märke värt att nämna är Elite Armor. Deras egna material (Cut-Tex) är flexibelt, lätt och tåligt. De ligger dessutom bra i pris för den kvalitet man får. Det finns flera modeller för runt tusenlappen, med andra ord går det att hitta något som passar som handen i handsken. Det finns dessutom en mycket passande modell med touch fingers vilket gör att du kan använda en surfplatta samtidigt.

Att använda ett par knivhandskar även om du kanske inte arbetar i en bransch där det finns risk för knivskador kan vara praktiskt nog ändå. Det är nämligen bra om alla hemmafixare har ett par ordentliga och slitstarka handskar. Om de dessutom klarar av när du slinter med kniven är det ju bara ett plus.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde