Investera i kvalitetsfönster

19 februari 2019 Jenny Olsson
Investera i kvalitetsfönster

Att använda fönster av bra kvalitet är oerhört viktigt ur flera aspekter. Ett gammalt fönster som inte är tätt drar till exempel oerhört mycket energi. Det spelar ingen roll hur mycket värme du kör på i huset om du inte har täta fönster och dörrar, då försvinner den ändå ut. Att ha bra fönster är också viktigt för inomhuskomforten, för att det ska bli bra luft. Om du ska bygga nytt hus ska du se till att välja fönster som är energieffektiva, det gör att inomhusklimatet blir bättre och du sparar ner på energikostnaderna. Har du ett äldre hus med fönster som är gamla kan det vara en bra idé att byta ut dem. Det blir såklart en investering men på sikt kan du spara ganska mycket pengar. 

Termofönster är en återförsäljare som har ett stort samarbete med tillverkare av till exempel dörrar och fönster. De samarbetar med underleverantörer/tillverkare i många europeiska länder, som sysslar med fönster, dörrar och isolerglas etc. Det är för att vara säkra på att kunna leverera alla beställda fönster till sina kunder och dessutom hålla en låg prisnivå och ändå kunna leverera varor av bra kvalitet, vilket är oerhört viktigt när det kommer till fönster. 

 

 

 

Termofönster har bland annat PVC fönster i sitt sortiment. PVC fönster har många fördelar. De har låga U-värden, vilket är A och O för att fönstret ska vara energieffektivt. De har dolda gångjärn, vilket ger ett snyggt och stilrent uttryck. Fönstren har också en ”anti-imma glas”, vilket betyder att risken för utvändig kondens minimeras. På deras fönster har man också 10-års garanti vilket såklart är en stor trygghet när man ska investera i kanske ganska många fönster. För att behålla ett bra inomhusklimat så är det också viktigt att fönster, som framförallt ligger i söderläge, inte släpper in alltför mycket värme av solens strålar. Det gör att hela rummet värms upp och att det kan vara svårt att vistas där under riktigt varma sommardagar. Till sina PVC-fönster kan man välja värmedämpande glas, vilket gör att fönstren endast släpper in 40% av hettan. När man beställer ett PVC-fönster så levereras de snabbt – inom 2-3 veckor oavsett vart i Sverige man bor. 

 

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde