Hur minns du dina skolår?

26 augusti 2020 Lily Hansen

Om någon frågar dig hur du minns dina skolår – vad svarar du då? Hade du någon favoritlärare, kanske någon du var rädd för eller inte alls tyckte om? Vi har alla våra egna upplevelser från alla de år vi spenderade i skolan som barn och unga. En stor del av livet handlar om just lärande och undervisning.

Att få växa upp och börja sitt liv i en trygg och bra skola är underbart. Kanske inte alla förunnat. Vad var bäst med just din skola? Var det läget eller lokalerna? Kan du minnas själva skolan eller tänker du på människorna?

 

Egna erfarenheter förs vidare

Hur har du fört dina erfarenheter från skolåren vidare till nya generationer? Om du haft en kämpig skolgång finns det en risk att du för med dig dessa vibbar till dina barn. Hade du lätt för dig i skolan och bara njöt av dina dagar? I så fall för du med dig en positiv laddning till dina barn. Detta, förutsatt att du stöttar dem i deras personliga upplevelse och inte ställer för höga krav. Det som var enkelt för dig kanske inte är lika enkelt för dem. Dagens skola är annorlunda än den skola som fanns en gång.

Det som var en gång

Hur såg en lektion ut i skolan när du var barn? Lärarledd och barnen sittandes i hästsko? I dagens skola jobbar lärarna med en helt annan pedagogik. Barnen jobbar ofta i olika grupperingar och med andra arbetsformer. Att ha studietid via laptop eller ipad kunde du knappast drömma om när du var barn. Smartboards i stället för svarta tavlan och styra lektionen från en dator.

Röris med streamade musikvideos från just dance. I mångt och mycket hade vi en bra skola, om dagens skola i malmö är bättre är svårt att säga, men mycket är annorlunda.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde