Hur en ögonlaserbehandling gåt till – steg för steg

06 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Hur en ögonlaserbehandling går till – steg för steg

Är du trött på att förlita dig på kontaktlinser och glasögon för att se klart? Skulle du vilja få frihet och oberoende från dem, men är inte säker på var du ska börja? Kanske är det dags för ögonlaserkirurgi. Ögonlaserkirurgi kan hjälpa till att återställa din syn och ge långsiktig visuell klarhet – men vad är det egentligen? I det här blogginlägget kommer vi att ta en titt på hur ögonlaserkirurgi fungerar steg för steg så att du har den kunskap som krävs för att fatta ett välgrundat beslut om att ta steget in i korrigerande synvård. Fortsätt läsa om du är redo!

Ögonlaserkirurgi, även känd som refraktiv laserkirurgi, är ett kirurgiskt ingrepp för att korrigera vanliga synproblem som närsynthet (myopi), långsynthet (hyperopi) och astigmatism. Under ingreppet använder en ögonläkare eller annan kvalificerad kirurg en laser för att omforma ytan av ögonen. Denna omformning gör det möjligt för ögat att fokusera ljuset mer effektivt, vilket leder till förbättrad syn.

Ögonlaserbehandling

En ögonläkare utvärderar alltid

Det första steget i en ögonlaserbehandling är att få en utvärdering av din läkare eller ögonläkare. De kommer att undersöka dina ögon för att avgöra om du är en lämplig kandidat och diskutera risker, fördelar och alternativ med dig. Om du bestämmer dig för att gå vidare vid ingreppet kommer läkaren att skapa en karta över dina ögon och använda den för att bestämma det bästa sättet att omforma dem.

På operationsdagen får du ögondroppar som hjälper till att söva dina ögon och hålla dem fuktiga under ingreppet. Ögonläkaren använder sedan en speciell datorstyrd laser för att omformar ögonytan. Denna omformning hjälper till att korrigera eventuella brytningsfel i ögat och kan skräddarsys efter varje individs behov.

Efter operationen måste du bära skyddande sköldar över ögonen under några dagar medan de läker. Du kan också behöva använda ögondroppar eller speciella glasögon under en period.

 

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde