Hitta bästa växterna på en plantskola

27 juli 2021 patrick pettersson

Vad är en plantskola? Det går egentligen att säga att en plantskola är lite som en grundskola är för människor. Här startar plantorna som små sticklingar, frön eller lökar och drivs sedan upp för att bli fullvärdiga och fullvuxna plantor. Även om de förvisso varken lär sig matematik eller språk under tiden. Det du handlar på en plantskola är alltså något som också har vuxit upp där, från liten till större.

Det gör att växterna som du köper på en plantskola, som exempelvis http://www.stangatradgard.se/, ofta har en mycket hög kvalitet. De har vuxit upp under perfekta förhållanden och inte varit med om att bli fraktade från en plats till en annan. Under förhållanden som ibland kan innebära stora variationer i värme och vind. Så vill du vara helt säker på att du köper mycket god kvalitet så är det en plantskola som du ska välja.

 

Från blommor till träd

Kanske kan man tro att det enda som finns på en plantskola är säsongsbetonade växter i form av blommor. Men du kan hitta precis allt möjligt på en plantskola. Det kan vara träd, buskar, häckväxter, klätterväxter, sommarblommor, lökväxter, perenner, kryddväxter, frukt och bär. Tanken med växterna är oftast att de ska klara miljön som du tar hem dem till, som en plats i trädgården eller i ditt hem.

Men det finns även växter som enbart är uppdrivna för att leva sitt liv i ett växthus eller liknande. Därför är det också viktigt att du är noga med att läsa på växterna hur de vill ha det på sin växtplats, och vilken jord de vill ha. För om du går emot plantornas önskemål så finns det en stor risk att det blir en kortlivad affär där plantorna ganska snabbt blir ledsna och dör. Är du osäker så kan du dock alltid fråga på plantskolan.  

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde