Har du silver att sälja?

31 maj 2019 jonas olsson
Har du silver att sälja?

Tycke och smak varierar över tid. Många har ärvt gamla, fina silverbestick, som har använts genom åren på åtskilliga kalas och släktmiddagar. Man kan ha ärvt saker som det finns många minnen förknippade med. Sedan blir skedarna liggande, och ingen frågar efter dem. Känns det igen? Har man samlat på sig saker under många år, kan det kännas konstigt att sälja dem och skiljas från dem. Men de kan komma till nytta hos någon annan, som älskar sådant som du har tröttnat på. Det kan också vara så att man får mindre plats när man flyttar till en mindre lägenhet, och man behöver göra sig av med gamla klenoder. Silverkannor och brickor, gamla smycken och andra föremål kan man med fördel lämna in, t.ex. i Uppsala för gratis värdering och få bra betalt för. Läs mera här: https://www.saljagulduppsala.se/.

 

Dyrgripar på auktion

Saker som är extra fina och har samlarvärde kan man låta auktionera ut. Det finns företag som hjälper dig att sälja silver på detta sätt. Då vet man att någon verkligen vill ha föremålet och man har chans att få en bra slant på kontot också. Självklart går det lika bra att sälja silver som att sälja guldföremål, frimärken och myntsamlingar. Det är allra tryggast om man anlitar ett företag som har lång tradition och är experter på att köpa och auktionera ut silver och guld.

 

Posta prylar till försäljning

Bor man lite avsides eller inte har tid eller möjlighet att besöka ett företag, kan man också kontakta dem, berätta vad man har att sälja, och få en särskild förpackning att posta föremålen i. Det kostar inget extra, och försändelsen är redan försäkrad. Det är bara att posta den och spara inlämningskvittot. När sakerna är värderade får man en prisuppgift och när man har godkänt den har man pengarna på kontot så gott som direkt. Enklare än så kan det inte bli.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde