Gör en fanfar med ditt blåsinstrument när hösten sveper in!

15 september 2021 Mikael Barani

Vem har sagt att hösten måste vara grå, kall och trist? Det finns inte någon naturlag som säger att även om det faktiskt blir kyligt och lite blött så måste man själv låta sig omformas på samma sätt inombords.
Varför inte låta själen trumpeta ut glädje även när hösten går från gula till bruna? Allting handlar trots allt om att ändra på sina tankebanor och emotionella vanor.

Låt hösten inspirera till nytt

Det går trots allt att ta sig ut en krispig höstdag och bara låta sig själv njuta av kylan i luften, ljudet av falna löv under fötterna och känslan av att leva, helt enkelt.
Istället för att analysera och låta tankarna dra ned dig till en bister höstvärld – låt bara intrycken svepa in över dig utan att tycka så mycket om det hela.
Upplev istället!

Vill du få extra energi under hösten: ta tillfället i akt att lära dig något nytt. Det behöver inte vara särskilt komplicerat – eller så är det precis just så som det behöver vara. Det är ju upp till dig att bestämma.
Kanske vill du lära dig att sy, damma av de där gamla kunskaperna frän syslöjden. 
Eller är det nu som du fortsätter med kursen i den där språk-appen.
Kan det annars vara så att du har en livslång dröm att lära dig att spela på ett blåsinstrument?

Saken är den att det är upp till oss själva att faktiskt sträva efter något. Att komma längre än där vi är idag.
Allt börjar förstås med ett första steg och detta första steg ska vara enkelt.
För att sätta en ny vana, som att börja lära sig något nytt, tar tid. Det gäller därför att inte gå för hårt ut så att det blir för svårt och man riskerar att tröttna.
Sedan hjälper det förstås om man känner passionerat för sin aktivitet.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde