Fönster genom tiderna

22 juni 2019 jonas olsson
Fönster genom tiderna

Husrenoveringar blir bara lättare. Tack vare moderna redskap och möjligheten att söka information och råd på ett ögonblick, så kan fler människor göra enklare renoveringar och reparationer på sina bostäder helt på egen hand. Samtidigt blir inredning och husdesign mer funktionell och praktisk. Tiderna förändras och även om det finns många fördelar med den moderna, minimalistiska stilen, känns det som om något i den gammalmodiga, traditionella designen går förlorad.

 

En sån enkel sak som modell på fönster kan få ett hem att byta karaktär. 60-talsfönster i all ära, men visst är det ändå något charmigt med de spröjsade fönsterna på sekelskifteshus?

 

 

Det bästa av två världar

För de som letar efter en mer traditionell stil till sitt hem och inredning, kan man få leta länge. I Sverige har vi sedan länge ny standard på fönster, och det är svårt att hitta modeller som påminner om den gamla stilen. Men det finns ändå tillverkare och reparatörer av fönster som inspireras av äldre modeller. Företag som dessa är ofta familjedrivna och bygger på långa traditioner av hantverk som förfinas för varje generation.

 

Det briljanta med den här sortens fönster är en tidlös, gammaldags design, men med modern standard och hållbarhet. En perfekt kombination av nytt och gammalt, med andra ord.

 

Hur är utsikten?

För dig som planerar att renovera och funderar på nya fönster rekommenderas att du rådfrågar en fönsterexpert först. Det handlar trots allt inte bara om stilen, utan det finns också mycket praktiskt att tänka på. Sånt som bara en professionell har öga för. De hjälper till med bland annat bullerdämpning, byte av beslag, målning, tätning och reparation av rötskadat trä. Valet av virke, luftfuktighet och innemiljön påverkar också hur träet sväller.

 

Kontakta en fönsterexpert och berätta om både designmässiga och praktiska önskemål. De kommer garanterat kunna fylla i det du inte tänkt på och plocka fram lämpliga modeller och leverera ett prisförslag.

 

Lycka till!

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde