Fettsugning – ett sätt att se bättre ut

13 juli 2019 jonas olsson
Fettsugning – ett sätt att se bättre ut

Vi lever i en tid då skönhet är väldigt viktigt både för unga och för äldre.

Vårt yttre har alltid spelat roll men aldrig har vi koncentrerat oss så pass mycket på våra kroppar och hur vi ser ut som idag. Aldrig har det heller funnits så många sätt att få sin kropp att se yngre och bättre ut.

 

Idag kan man genomgå allt från fettsugning till bröstförminskning för att se få kroppen att se ut på ett visst sätt. Du kan även få en lip filler för fylligare läppar eller förstora brösten om det känns rätt. Anpassad laserteknik kan ta bort oönskade kärlförändringar och pigmentfläckar så att din hy blir slätare. Möjligheterna är helt enkelt oändliga. Överlag utvecklas plastikkirurgin utvecklas kontinuerligt och de nya metoderna tenderar att vara skonsammare mot kroppen.

 

 

Hur går en fettsugning till?

En fettsugning tar bort kroppens oönskade fettdepåer. Den nyaste metoden genomförs med vibrerande kanyler då dessa suger ut fettcellerna på ett skonsamt sätt. Fettsugning kan göras på flera olika kroppsområden såsom höfter, armar, dubbelhaka, bröst och mage.

Fettsugning genomförs alltid av en kirurg då behandlingen i de allra flesta fall utförs på en skönhetsklinik. Innan behandlingen kommer du få all nödvändig information om tekniken som kirurgen kommer att använda på dig. 

 

En fettsugning – ett måste eller en överdrift?  

Vad är en fettsugning? Är det ett måste eller bara en överdrift? Här skiljer sig uppfattningarna rätt så kraftigt människor emellan.  Vissa patienter med kraftig övervikt kan behöva genomgå en sådan behandling. I det fallet handlar det om en nödvändighet för att kunna få en hälsosammare kropp.

 

Andra föredrar att genomgå en fettsugning för att de vill se bättre ut. I det fallet är uppkommer inte behovet av hälsoskäl utan mer av estetiska sådana. Är då detta ett giltigt skäl? Det kan man givetvis spekulera kring. Men har man råd och fettsugningen inte innebär någon hälsorisk bör man kunna genomgå en fettsugning om man så önskar. 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde