Ett hyllskydd håller hyllplanen i skåp och hyllor fria från fula märken och repor

18 juli 2022 Cecilia Olsson

editorial

Hyllor är till för att man ska kunna förvara allt från böcker och pärmar till prydnadsfigurer samt andra dekorativa ting. Vad man än önskar förvara i sina hyllor så kan det vara väldigt tråkig om hyllplanen fort blir nötta och stötta. Saker som ständigt plockas fram och sätts tillbaka i hyllan, som till exempel pärmar, kan orsaka repor och skrapmärken i träet vilket inte ser speciellt vackert ut. Då kan det vara klokt att klä in en ny hylla eller ett skåp med hyllskydd. Det gör att möbeln håller sig fin längre utan att det påverkar dess ursprungliga utseende. 

Hur fungerar ett hyllskydd?

Det finns olika sätt man kan skydda sina hyllplan, men ett mycket effektivt sådant är att klä in det i PVC-folie. PVC-folien skyddar hyllplan och lådor från repor och hack uppkomna av att saker antingen har glidit runt eller för att sakerna skrapat mot träet för många gånger när de plockats fram och tillbaka.

Hyllskydd

Det är ett väldigt lätt sätt att undvika skador på möblerna och PVC-folie kan enkelt klippas till med en vanlig kökssax för att få en bit som passar perfekt på hyllplanet som ska skyddas. 

PVC-folie i ark som är avsedda att användas som hyllskydd

Hos e-plast.se hittar man PVC-folie som säljs i ark, just för att den smidigt ska kunna användas som hyllskydd. Arken är tillverkade av hård PVC som är mycket slitstark och samtidigt mycket böjlig. I sortimentet finns tre slags folier, det finns två klara med antingen blank yta eller en yta med antireflex. Antireflex är skönt att ha om det står lampor i hyllan eller om solljus letar sig till hyllplanet, eftersom ytan gör att man inte blir bländad. Det finns också en vit matt PVC-skiva i sortimentet. Vilken av dessa tre som passar bäst beror på vad man själv tycker om.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde