En vacker gest

21 november 2019 Lily Hansen
En vacker gest

De flesta har någon gång i sitt liv gett eller fått en blomma. Om det så var en vitsippa på förskolegården eller en bukett blommor när maken skulle göra en gastrisk bypass för att med gott samvete även fortsättningsvis äta pizza sju dagar i veckan. Att få en blomma betyder mycket för den som får den likväl för den som ger den. Det innebär att räcka fram något vackert. Något fint. Och säga, hej, jag uppskattar dig, och jag vill att du vet om det. Ibland betyder det till och med: Jag älskar dig.

 

Unna dig en blomma

Ge en blomma och visa vad du känner. Det är inte det lättaste. Kanske önskar man att man slapp känna överhuvudtaget. Till exempel gräva ned sig under jord och stanna där tills man förvandlats till mull och blommornas rötter hämtar näring från ens för länge sedan murkna lekamen. Kanske önskar man att det var lätt att visa sig sårbar och öppen, med the heart on thy sleeve. Men de flesta vet att hjärtat sitter djupt därinne, under lager av tröja, jacka, skinn och ben, muskler och fettvävnad. Så släng fram en blomma istället, unna dig det, så slipper du visa hur du verkligen känner.

 

 

Med blommor kan det aldrig gå fel

Nu kan man tycka att det låter cyniskt att säga en sådan sak. Visst ska en blomma helst levereras med ett leende och några ord, allra helst ögonkontakt, allra minst fotfolk och ett kort. Men ibland är det inte lätt att vara människa, att känna, att välja de rätta orden och då är blommorna den tradition som rentvår oss från vår plikt att vara perfekta medkännande människor, och vi vet att med blommor så kan det aldrig gå fel. Blommor kan betyda allt från ”förlåt” till ”gratulerar” eller ”beklagar sorgen” och nog är vi alltid glada när vi får blommorBehöver du blommor i Ronneby?

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde