Decenniet då vi vände på kameran

10 april 2020 Mikael Barani
Decenniet då vi vände på kameran

Vi tar ofta den mänskliga utvecklingen för given i dessa dagar. Det är väl få som reflekterar över vad som krävdes för att vi alla snabbt och enkelt ska kunna smälla upp ett kamerastativ, filma oss själva och en kort tid senare ha lagt upp filmklippet på YouTube för – potentiellt – hela världen att skåda.

Växte man upp under den förra millenniet har man kanske fortfarande ett visst perspektiv på det hela. Även om de som föddes på 90-talet mer eller mindre hade internet från start så var det ändå i sin linda under denna period. Vem minns inte hur det var att sitta och vänta på sidor att laddas under modem-tiden? Allt det där ändlösa pipandet innan systemet äntligen kopplade upp sig.

På många sätt var denna era också lite Vilda Västern. Saker och ting var fortfarande väldigt oreglerade och mer oskyldiga. Kanske var det också därför som de på ett sätt var lite roligare. 
Naturligtvis är det fantastiskt var utvecklingen av internet har möjliggjort idag – men det gäller både konstruktiva och destruktiva tendenser.

Hursomhelst är det faktiskt helt otroligt att vem som helst idag kan tjäna pengar på, och ibland leva på, att bara använda en kamera och en dator som utrustning. Det är faktiskt rena rama science fiction-grejen när man minns de datorer och kameror som fanns under 80- och 90-talen. Då var man ju tvungen att ha tekniska monster, som kostade därefter, för att kunna göra något som närmade sig beteckningen ”kvalitet”.

Tack vare butiker som Coolpriser så kan alltså vem som helst idag spela in sig själv och lägga ut.
Naturligtvis så tar den en viss mån av träning för att bli riktigt bra på det hela. Oavsett om det handlar om den tekniska biten eller själva leveransen av budskapet så krävs det talang och träning.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde