De bästa sätten att ta hand om ditt träbord

28 december 2022 Helen Johansson

editorial

Investera i ett träbord

Träbord är ett elegant tillägg till varje hem och kan lägga till en touch av sofistikering till varje utrymme. Det är dock inte alltid lätt att ta hand om ett träbord. Olika träslag kräver olika typer av skötsel, så det är viktigt att vara medveten om vilken typ av trä ditt bord är tillverkat av innan du börjar rengöra det. Låt oss titta på de bästa sätten att ta hand om ditt träbord.

image

Lär dig ta hand om ditt träbord

Rengöring av ditt bord
Oavsett vilken typ av trä ditt bord är tillverkat av är det första steget i skötseln av det att rengöra det. Börja med att torka av ytan med en torr trasa för att ta bort damm och smutspartiklar. När du har gjort det kan du använda en fuktig trasa med varmt vatten och mild disktvål för att få bort envis smuts och smuts. Se till att inte skrubba för hårt eftersom det kan skada träfinishen. Du kanske också vill överväga att använda speciella trärengöringsprodukter om ditt bord har en särskilt känslig finish eller om det finns hårda fläckar som vanlig rengöring inte tar bort. Kika gärna in hos Gulvkanonen.dk för att läsa mer om rengöring.

Skydda ditt bord
När bordet är rent är det viktigt att skydda det från repor och spill. Ett bra sätt att göra detta är att använda underlägg under tallrikar och glas när du äter på träytan. Om du vill ha extra skydd kan du överväga att använda underlägg. Undvik dessutom att sätta varma föremål direkt på ytan eftersom det kan orsaka skevhet eller missfärgning med tiden. Investera i värmekuddar eller mattor om du måste placera heta föremål direkt på ytan när som helst under måltider eller när du har gäster.

Polering av ditt bord
En annan viktig del av vården av ditt träbord är att polera det regelbundet med en mjuk trasa eller dammvippa som innehåller bivax eller ett möbelvaxpolish som är särskilt utformat för träytor – alla polishmedel är inte lämpliga för alla typer av trä, så se till att du läser etiketterna noga innan du köper ett! Detta hjälper till att hålla ditt träbord snyggt samtidigt som det ger ytterligare skydd mot slitage med tiden. Se dessutom till att inte använda för mycket polish eftersom det kan skada finishen på ditt träbord med tiden!

Kom bara ihåg dessa enkla steg: Att ta hand om ett träbord behöver inte vara svårt – kom bara ihåg dessa enkla steg! Rengör först damm och smuts med en fuktig trasa med varmt vatten och mild diskmedel, skydda sedan mot repor och spill genom att använda underlägg under tallrikar/glas och polera slutligen regelbundet med möbelvax Polish som är speciellt framtaget för träytor! Med dessa tips i åtanke hoppas vi att du kan njuta av ditt vackra träbord i många år! Tack för att du läste!

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde