Borttappade nycklar och inbrott i förråden

08 januari 2020 Lily Hansen
Borttappade nycklar och inbrott i förråden

Suck. Ännu en boende som hör av sig för att meddela att hon tyvärr tappat bort en nyckel. Det var naturligtvis inte hennes fel, hon hade lånat ut den till sin syster bara som skulle vattna blommorna medan hon var på semester och nu verkar den vara helt bort. Tyvärr. Men kan hon få en ny? Som om det inte räckte med stölden i källarförråden och allt krångel med tvättstugan. Tänk om alla bara kunde hålla ordning på sina nycklar och låta bli varandras tvätt och respektera bokade tvättider…


Låter detta välbekant? Som hyresvärd eller ordförande i en bostadsrättsförening är det mycket att tänka på och krångel med förlorade nycklar och dålig säkerhet i gemensamma utrymmen borde verkligen inte behöva ta så här mycket energi. 

 

 

Det borde ju nog finnas en bra lösning…

Och det gör det. Moderna, elektroniska låssystem med nycklar som lätt kan spärras om de tappas bort och omprogrammeras om det behövs. Ett låssystem så som Iloq är mycket smidigt att använda och i de allra flesta fall behöver inga dörrar eller låshus bytas ut. Inga sladdar eller batterier behövs heller eftersom låsen har en inbyggd teknik som aktiveras när en nyckel sätts in. Efter installationen går det sedan smidigt att välja vilken eller vilka dörrar som en nyckel ska kunna få tillträde till och genom registrering kan man få möjlighet att se vilka nycklar som använts var. 

Lös problemet idag

I ett större samhälle blir säkerheten kanske extra viktig. För de som vill installera ett modernt låssystem finns bland annat Iloq i örebro. Men oavsett storlek på stad eller fastighet uppskattar nog de flesta hyresgäster och bostadsrättsägare ett säkert och tryggt låssystem. Få en bättre grannsämja och mer ordning och reda för den som ansvarar för att lösa nyckelrelaterade problem. Lös problemen med borttappade nycklar redan idag.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde