Bevara med ett bokbinderi

06 maj 2019 Jenny Olsson
Bevara med ett bokbinderi

Även om tekniken tar allt större kliv och vi idag kan läsa mycket information via dator, ipads och mobiltelefoner så finns det mycket information i gamla böcker som är viktiga att bevara. Att kunna öppna en bok och läsa är också en speciell känsla. En del böcker som sparats kan också vara mycket gamla och i det syftet vill man behålla dem. Där det finns berättelser och information som man inte kan hitta någon annanstans. Böcker kan verkligen berätta historier och i dem kan en helt ny värld öppna sig. 

Om man har trasiga böcker som man vill bevara kan man vända sig till en bokbindare. Ett exempel är Rybrandts Bokbinderi AB som ligger på Kungsholmen. Här kan man som kund få experthjälp med diverse bokbinderier, lagningar, restaurering och specialtillverkade förvaringslösningar för objekt som inte ska lagas. De hjälper också till med materialval och informerar en om vilken process som är bäst för att få en så hållbar produkt som möjligt. När man fått information och kommit fram till ett bra tillvägagångssätt som möjligt levererar de ett hållbart kvalitetsjobb. 

Rybrants Bokbinderi AB binder alltid sina böcker enligt SVENSK STANDARD, SIS – SWEDISH STANDARDS INSTITUTE, som är framtagen för bokbinderier och Riksarkivets generella föreskrifter.

 

Exempel på andra tjänster som de utför är protokoll, tidsskrifter, dummies, årsbindningar, bokkassetter, pappersband och mycket annat.

När det kommer till gamla saker som kan bevaras så är det roligt och härligt att det finns företag som kan hjälpa en med det. Dels kan de ha ett ekonomiskt värde men också ett affektionsvärde. Kanske har man ärvt en bok av någon som man gärna vill ha kvar men som kommer att helt gå sönder om den inte åtgärdas. Det är också viktigt att böcker får finnas kvar och att inte tekniken tar över att sprida all information och all läsning. Att kunna öppna en bok och läsa är alltid något speciellt ändå!

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde