Att hyra teleskoptruckar i Trelleborg är en enkel lösning

17 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

En teleskoptruck låter nästan som ett påhitt. Något man önskar fanns. Ungefär som att ha en bil som kan lyfta och flyga när man kommer till en lång bilkö. 

De kraftfulla maskinerna tar nästan ingen plats, men de har rejäl kapacitet. De gör att man lätt kommer fram och kan stå och arbeta i trånga utrymmen. Förflyttningen mellan olika arbetsområden är enkel eftersom man antingen kan köra den eller ta upp den på ett släp.

Teleskoptruckar behövs oftast vid speciella moment som görs under en kortare tid. Ser man att ett jobb skulle bli mycket enklare med en sån maskin är det bara att kontakta ett företag med stort urval. Då kan man hyra maskin och gubbe den tid det behövs.

 

 

Hur man använder teleskoptruckar handlar om vilket tillbehör man väljer

Man kan hyra teleskoptruckar i trelleborg med de tillbehör man behöver när den ska användas. En truck är inte mycket större än en personbil men större modeller väger upp till 5 ton. Lyftkapaciteten beror på modell men kan variera från 2,4–4,8 ton. Det finns nästan inga begränsningar på vad man kan göra med maskinen. 

Med fjärrkontroll är det lätt att ta ett steg åt sidan när saker ska lyftas och flyttas. Glassugen gör exempelvis att man enkelt kan lyfta och montera stora glaspartier till fasader. Man står på marken bredvid och kan sedan passa in glasskivan i perfekt läge. 

Den långa kranen kan användas till att fästa en skylift eller vinsch och arbeta på hög höjd. Hytten och bommen roterar fritt i förhållande till maskinens underdel. När det är dags för tunga lyft kan man istället montera på gafflar eller gipslyft. 

Så ja, en teleskoptruck kan nästan vara lika användbar som en bil med förmågan att lyfta och flyga iväg i en lång bilkö. Skillnaden är att teleskoptruckar finns på riktigt.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde