Advokat – En hjälpande hand i asylrättsprocessen

22 juni 2019 jonas olsson
Advokat - En hjälpande hand i asylrättsprocessen

Med krig och oroligheter på många ställen världen över har antalet människor på flykt ökat de senaste åren. Det innebär i sin tur att antalet asylsökande också blivit fler. Asylprocessen kan kännas svårbegriplig och överväldigande, och det kan i sånt fall vara klokt att ta hjälp av en advokat.

 

Vad innebär asylrätt?

Asylrätt innefattar alla juridiska frågor och mål som rör asyl och asylsökande. Det kan röra sig om överklagande av en avslagen asylansökan eller hjälp med att ansöka om uppehållstillstånd. Oavsett vad det gäller kan det kännas tryggt att ha någon juridiskt kunnig med sig genom hela eller delar av processen.

En advokat kan hjälpa till med detta. Med sin kompetens och yrkeskunskap kan en advokat hjälpa till med förberedelse inför domstol, förklara svåra begrepp under processens gång samt finnas med som ett moraliskt stöd under hela processen.

När det gäller frågor och fall inom asylrätt har man ofta rätt till ett juridiskt ombud. Det innebär att staten står för hela eller delar av arvodeskostnaden. Därmed kan alla få så rättvisa förutsättningar som möjligt i processen oavsett ekonomisk situation.

Att välja advokat och advokatfirma

Det finns många advokatfirmor och advokater att välja bland. Det kan vara en god idé att vända sig till en advokatfirma som särskilt riktar in sig på asylrätt och familjerättsfrågor. Om du är på jakt efter en sådan advokatfirma är Ottoson & Pakas ett alternativ. De arbetar med bland annat asylrätt i Göteborg. De har advokater som kan flera olika språk vilket kan underlätta vid en rättsprocess där många komplexa ord kan förekomma.

Förhoppningsvis känns det hela lite klarare nu. Med hjälp av en kunnig advokat får man bästa möjliga förutsättningar i sitt asyl -eller migrationsmål och kan känna sig trygg med att en kompetent och kunnig person finns vid ens sida under hela processen!

Fler nyheter

31 oktober 2022

Pumpservice Skövde